SLATKI KELJ NA SALATU

Inspirirana svežnjem kovrčavog kelja sa subotnjeg shoppinga na Dolcu znala sam da neće dočekati dan poslije.
Ovoga puta umjesto čipsa od kelja, htjela sam nešto konkretnije, a jednako ukusno. Možda i malo ukusnije. Jer nema smisla da naknadno brstim čokoladu.

Upravo tome mi služe dressinzi. Ovaj dressing nutritivni je i okusni raj nepcu. (*odbila sam čokoladu!)
Grahorice i orasi stari su klasik iz kategorije proteina i masti, a dodatkom u salati učinile su ju cjelovitim obrokom.
ps. Nekad požalim što ne ručam barem tri puta u danu 😉

kelj3

Sastojci:

  • 10ak stapki kovrčavog kelja, lišće odvojeno od stapke
  • 1 i 1/2 šalica (200 g) crvenog graha (može šareni i mornarski), skuhanog
  • 1 jabuka, narezana na šnitice
  • 5-6 sušenih marelica, sitno narezanih
  • 20 g oraha

Dressing:

  • 5 sušenih marelica
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 2 ŽL jabučnog octa
  • 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 1-2 ŽL maslinovog ulja
  • prstohvat soli i papra

Postupak:

  1. Sve sastojke za dressing staviti u blender i blendati do kremaste konzistencije
  2. U zdjeli dodajte listove kelja i umasirajte dressing tako da omekša
  3. Dodajte grah, marelice, orahe i jabuku i promiješajte da se sastojci sjedine

 

Vezani članci


Naši prijedlozi koji će vam život učiniti boljim

FIT SALATA za mršavljenje

Uvijek sam bio manijak za računanje kalorija, mikro i makronutrijenata pa kao fitness trener odrađujem taj posao umjesto svojih klijenata da im pojednostavim život. Veganima je najveći problem unos dovoljno proteina dok su ograničeni kalorijama. Predstavljam vam visokoproteinski i niskokalorični obrok koji je meni pomogao na veganskoj prehrani da održim mišiće i skinem…

KAJGANA OD TOFUA

Ako ste od onih koji svoj dan radije započinju sa slanom varijantom doručka recept koji slijedi mogao bi postati vaš svakodnevni izbor. Jednostavnost pripreme, nutritivno obilje, a okusni užitak s razlogom ga postavljaju na tron mojih izbora jela. …..jer tko je svaki dan vidio jesti zobene ? Tofu se u…

SNAŽNOBILJNA GOZBA HRVATSKIH VEGANSKIH CHEFOVA

Jednom kad otkriješ čari veganske kuhinje,  iliti  jednom kad se upustiš u avanturu zvanu kuhanje – svijet kao da stane. Tako je barem u mom slučaju! Proso, kvinoja, amarant, heljda (umjesto “riže ili krumpira”) postanu tvoji  svakodnevni saveznici. Slanutak, crvena, žuta, zelena leća i sve boje graha tvoji prirodni suplementi.…


Usluge

Započnite svoju transformaciju

Potražite nas na društvenim mrežama

Facebook Youtube Instagram