PUDING OD HELJDE S CHIOM I ŠUMSKIM VOĆEM

Ova je snažnobiljna poslastica zbog svoje hranjivosti, jednostavnosti i okusa, najčešći jutarnji odabir Snage bilja.

S heljdom i chiom već od ranog  jutra smo tijelu osigurali sve esencijalne aminokiseline, omega-3 masne kiseline, vlakna i hrpu vitamina i minerala.

Pristupačnost u cijeni i brzina pripreme dodatni su faktori zbog kojeg ovaj doručak želite napraviti već sutra!

Prije nego zvono alarma pokvari pakleni plan zdravog hranjenja “od sutra”, heljdu namočite još večeras!

Sastojci:

  • 1 ŽL chia sjemenki
  • 80 ml biljnog mlijeka (sojino ili rižino s kalcijem)
  • 50 g heljde, prethodno namočene
  • 1 manja banana
  • 1 ŽL soka od cijeđenog limuna
  • 1 ŽL vode
  • 1/2 čžl cimeta
  • 1/2 čžl vanilije
  • 100 g šumskog voća
  • za posip: kokos chips, kakao zrna, preostalo voće

Postupak:

  1. Heljdu stavite namakati preko noći ili minimalno 6h prije konzumiranja
  2. Chia sjemenke stavite namakati u biljno mlijeko i pustite da odstoje 1h kako bi se napravio puding. Zatim umiješajte 50g šumskog voća
  3. Heljdu isperite te stavite u blender s ostalim sastojcima i blendajte do kreme
  4. Puding možete dekorirati slagajući u visoku čašu prvo red heljde pa red chie i tako do vrha ili jednostavno vulgaris heljdu preliti pudingom od chie i borovnica. Ovakav doručak slobodno napravite i večer prije i vaš sutrašnji obrok je spreman!

*za još bolji okus ovoj osnovnoj varijanti često dodamo žlicu eko rogača ili kakaa u prahu ili maslac od orašastog voća ili jogurt od soje

Vezani članci


Naši prijedlozi koji će vam život učiniti boljim

FIT SALATA za mršavljenje

Uvijek sam bio manijak za računanje kalorija, mikro i makronutrijenata pa kao fitness trener odrađujem taj posao umjesto svojih klijenata da im pojednostavim život. Veganima je najveći problem unos dovoljno proteina dok su ograničeni kalorijama. Predstavljam vam visokoproteinski i niskokalorični obrok koji je meni pomogao na veganskoj prehrani da održim mišiće i skinem…

KAJGANA OD TOFUA

Ako ste od onih koji svoj dan radije započinju sa slanom varijantom doručka recept koji slijedi mogao bi postati vaš svakodnevni izbor. Jednostavnost pripreme, nutritivno obilje, a okusni užitak s razlogom ga postavljaju na tron mojih izbora jela. …..jer tko je svaki dan vidio jesti zobene ? Tofu se u…

SNAŽNOBILJNA GOZBA HRVATSKIH VEGANSKIH CHEFOVA

Jednom kad otkriješ čari veganske kuhinje,  iliti  jednom kad se upustiš u avanturu zvanu kuhanje – svijet kao da stane. Tako je barem u mom slučaju! Proso, kvinoja, amarant, heljda (umjesto “riže ili krumpira”) postanu tvoji  svakodnevni saveznici. Slanutak, crvena, žuta, zelena leća i sve boje graha tvoji prirodni suplementi.…


Usluge

Započnite svoju transformaciju

Potražite nas na društvenim mrežama

Facebook Youtube Instagram