Domaći veganski “King Double”

Kada bih morala odabrati jedan slatkiš bez kojeg ne želim zamisliti godinu, bez puno razmišljanja bio bi to sladoled. Taj osvježavajuće-hladno-kremasti-crunchy-čoko kontakt s nepcem nemjerljivo je iskustvo u mojem pojmu osjetilnih užitaka

Zbog manjeg izbora sladoleda bez mlijeka, mliječnih proizvoda i ostalih životinjskih ostataka u lijepoj našoj,  pobrinula sam se da nepcu ne uskratim taj potpuni doživljaj.

Ovaj sladoled ne samo što okusom podsjeća na King Double i Magnumu slične sladolede već je napravljen od cjelovitih biljnih sastojaka i nikako ne ulazi u kategoriju “grešnih slastica”.
Konkretnije, ovakav sladoled smijete pojesti u svako doba dana! …štoviše, čak i dva! 🙂

Sastojci

 

Bijeli dio:

  • 1 šalica indijskih oraščića, prethodno namočenih
  • 1 limenka kokosovog mlijeka, tvrdi dio
  • ekstrakt vanilije
  • 1/2 cijeđenog limuna
  • 3 ŽL rižinog slada
  • 3 ŽL kokosovog mlijeka u prahu
  • 2 ŽL kokosove vode (iz limenke)
  • 3 ŽL kokosovog ulja

Nougat krema:

  • 1 šalica datulja ili paste od datulja, prethodno namočenih
  • 2 ŽL sirovog kakaa
  • 1 ŽL rogača u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 čžl vanilije
  • 1 ŽL kokos ulja ili kakao maslaca

Čokoladni preljev:

  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 2 ŽL sirovog kakaa
  • 2 ŽL rižinog slada (agavin slad ili javorov sirup također mogu)
  • 1/2 čžl vanilije

** posipati po želji prženim lješnjacima, kikirikijem ili kokosom! 😀

Postupak:

  1. Željene kalupe prethodno ohladiti u hladnjaku ili zamrzivaču.
  2. Sve sastojke za bijeli dio staviti u blender ili jači multipraktik i blendati do kremaste teksture.
  3. Izliti smjesu u kalupe, dodati štapiće i staviti na hlađenje.
  4. Zatim isto ponoviti sa sastojcima za nougat. Vode dodavati tek toliko da se blender pokrene.
  5. Kada se bijeli dio na štapiću dovoljno stvrdnuo, nožem za mazanje nanijeti novu kremu i vratiti natrag u hladnjak.
  6. Za to vrijeme, otopiti kokosovo ulje i dodati mu preostale sastojke te dobro promiješati da se sastojci sjedine.
  7. Nakon što je sladoled dovoljno očvrsnuo slijedi grand finale – čokoladni omotač. Žlicom prelijte jednu pa drugu stranu i posipajte dodacima po želji!
  8. I najteži korak – čekanje!
    ps. Često napravim jedan više od mogućnosti kalupa da mi skrati vrijeme mučenja.
    pps. Njega ne brojim. 😉
Recept prilagođen prema vlastitom ukusu sa: The Tasty K

Vezani članci


Naši prijedlozi koji će vam život učiniti boljim

FIT SALATA za mršavljenje

Uvijek sam bio manijak za računanje kalorija, mikro i makronutrijenata pa kao fitness trener odrađujem taj posao umjesto svojih klijenata da im pojednostavim život. Veganima je najveći problem unos dovoljno proteina dok su ograničeni kalorijama. Predstavljam vam visokoproteinski i niskokalorični obrok koji je meni pomogao na veganskoj prehrani da održim mišiće i skinem…

KAJGANA OD TOFUA

Ako ste od onih koji svoj dan radije započinju sa slanom varijantom doručka recept koji slijedi mogao bi postati vaš svakodnevni izbor. Jednostavnost pripreme, nutritivno obilje, a okusni užitak s razlogom ga postavljaju na tron mojih izbora jela. …..jer tko je svaki dan vidio jesti zobene ? Tofu se u…

Veganstvo i proteini

“…Ne bih, hvala, ja sam vegan.” “Molim? Ali…ne možeš jesti samo povrće i salatu! Odakle ti PROTEINI??!”   U našem svejedskom društvu navikli smo da je “šnicla” epicentar tanjura. Bez nje tanjur postaje nezamisliv i prazan, a strah od gladi nadilazi sve dimenzije. Jednom kada postaneš vegan (zbog etike i…


Usluge

Započnite svoju transformaciju

Potražite nas na društvenim mrežama

Facebook Youtube Instagram